PREVIEW

Preview av dagens look og mine nye syprosjekter! Resten kommer i morgen.

#mote #moteblogg #antrekk #bylindajensen 

BYLINDAJENSEN @ INSTA


BYLINDAJENSEN @ INSTAGRAM

Hei dere! Jeg tenkte å dele litt bilder fra Instagramkontoen min. Jeg har skrevet et innlegg tidligere om noen av favorittene mine, og tenkte jeg kunne dele litt av mine egne bilder også. De fleste bildene er bilder jeg har lagt ut på bloggen, men også litt andre bilder.

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra Stoff & Stil! Jeg skal lage et twinset til ei venninne av meg, så jeg har vært med hun for å kjøpe litt stoff. Jeg fikk med meg to stoff selv, som jeg er superfonrøyd med! Jeg viser dere bilder så fort alt er ferdig!

#mote #insta #instagram #collage #bylindajensen #moteblogg

HOW I EDIT MY PHOTOS

nr 1. www.pixlr.com (velg express) nr 2. browse for å åpne bilde nr 3. velg bilde nr 4. adjustment (for å endre kontraster)

nr 5. endre contrast og brightness (apply) nr 6. effect nr 7. bla videre til "josh" (apply) nr 8. save for å lagre bildet (jeg endrer quality til 100)

1. uredigert  2. Endret kontraster  3. Endret kontraster + effekten "josh"  4. Endret kontraster + "melissa"

Hei dere! Jeg fikk et spørsmål om hvordan jeg redigerte bildene mine, og om jeg redigerte likt hver gang.

Jeg redigerer alltid bildene mine, men det er bare farger og kontraster jeg redigerer. Jeg pleier som regel å redigere det lyse litt lysere og det mørke litt mørkere, så det skal bli sterkere kontraster. Det hender også jeg slenger på litt effekter, ihvertfall i det siste.

Før redigerte jeg alltid bildene mine i photoshop. Der endret jeg bare på Curves og gjorde bildet sterkere. Nå har jeg ikke samme pc lenger med photoshop, så nå redigerer jeg alle bildene mine i enten pixlr eller picmonkey. Disse to er gratis og fungerer supert for meg.

I pixlr redigerer jeg på contrast og legger på effekt. Der bruker jeg som regel "josh", og det er de bildene jeg har hatt som er litt blåaktig. Ellers bytter jeg på med forskjellige effekter som ligger på den siden. For å sette sammen bildene mine i collager, redigerer jeg dem i picmonkey. Denne brukte jeg veldig mye før, og der kan du også legge til effekter og endre kontrast blant annet.

Er dette noen programmer dere bruker selv? Om dere vet om noen andre, så anbefal meg gjerne! Ha en god kveld alle sammen <3

ANY QUESTIONS?

Pictures taken yesterday

Hei dere. Jeg ser det er en del nye som titter innom her, og jeg tenkte det da passer seg med en liten spørsmålsrunde. Jeg vet det er mange som har spurt meg om ting angående sying, men hvis det er noe du lurer på nå eller vil vite for å bli litt bedre kjent med meg, så er det bare å spørre!

Ha en fin dag alle sammen <3

MY FEBRUARYPictures from the last month

#bylindajensen #collage #februar #blogg

IT'S BEEN A WHILE

Hei dere. Lenge siden jeg har blogget nå. Jeg har vært en del syk i det siste, så jeg har rett og slett bare ligget i sofaen og ikke orket å verken fikse meg eller gjøre noe annet. Så derfor har det ikke blitt noe blogging på meg på en stund. Jeg er frisk igjen nå, og venter bare på at været skal bli litt bedre så jeg får tatt bilder igjen!

Senere i dag skal jeg sy litt tenkte jeg. Jeg begynte på en cardigan for noen uker siden, men siden jeg har vært syk så har jeg ikke fortsatt på den. Den er en helt enkel sort lang cardigan, så ikke noe spesielt. Jeg prøver også å samle litt inspirasjon til vårgarderoben min nå som jeg snart må begynne på!

Hva har dere gjort i det siste?

#blogg #bylindajensen #foto #fotografi

BLOG OF THE WEEK / HELALA

HELENA LAM

Her er ukens blogg. Jeg har bladd meg veldig langt ned på alle bloggene som ble påmeldt, og fant veldig fort ut at dette var min favoritt! Jeg må bare si at de andre bloggene også var veldig fine, og mange av dem leser jeg fast fra før av! Over til ukens blogg, Helena Lam er en 17 år gammel jente fra Asker som blogger blandt annet om hverdagen sin, mote og trening.

For det første, så blogger hun variert, men har også mye antrekk (det er den største grunnen til at jeg leser blogger)! Jeg liker også designet hennes veldig godt. Jeg er ikke så stor fan av de vanlige bloggdesignene, jeg liker heller de enkle som ikke har så mye farger og annet dilldall. Så denne bloggen falt i smak!  Bloggen er bred, noe som også er pluss hos meg, og bildene er store og av god kvalitet!

Jeg elsker stilen til Helena! Den er original med innslag av hva som er trendy og moderne! Jeg liker måten hun setter sammen antrekkene sine på, og jeg blir inspirert :-)

Selv om jeg ikke pleier å lese hverdagsbloggere, så liker jeg at Helena blogger om hverdagen sin i tillegg til mote. Jeg har skjønt at hvis en blogg skal være interessant og fortsette å holde på leserne sine, så må den også være litt personlig. Hun skriver heller ikke altfor mye i forhold til hvor mange bilder hun har, noe jeg syns er veldig bra. Jeg liker best å se på bilder, men jeg leser også (med mindre ikke teksten er 1 km lang), så dette liker jeg veldig godt!

Det var ukens blogg for denne gangen, kanskje det blir mer senere om det er interessant for dere! Rop ut om det er noe dere ønsker mer av! For å sjekke ut Helena's blogg, trykk her! :-)

#blogg #blogganbefaling #ukensblogg

I WANNA READ YOUR BLOG

Om noen av dere leste "20 fakta om meg", så har dere fått med dere at jeg elsker å lese blogger. Jeg leser som regel bare moteblogger, men også noen hverdagsblogger. Jeg tenkte jeg skulle kjøre i gang med en "ukens blogg", siden jeg har veldig lyst til å finne enda flere blogger å lese. Jeg blir så glad da jeg finner en blogg jeg virkelig liker! Siden det er ukens blogg, kommer jeg også til å skrive litt om hva jeg syns om bloggen. Design, innhold, skrift og bilder har veeldig mye å si for meg!

Så hvis du ønsker å bli ukens blogg, så legg igjen bloggadressen din i kommentarfeltet. Om du ikke har blogg selv, men ønsker å anbefale en annen er det bare supert! Forhåpentligvis finner jeg noen gode blogger jeg kan bli fast leser av! Good luck!

(Skriv også gjerne hva bloggen din handler om)

#ukensleser #blogg #anbefaling #inspirasjon

20 THINGS YOU DIDN'T KNOW ABOUT ME

1. Jeg hater å være høy. Jeg har alltid ønsket at jeg var lavere enn det jeg er. Hvis jeg går i hæler føler jeg meg kjempehøy i forhold til alle andre.

2. Jeg har vært med på to sykonkurranser. Og kom til finalen begge gangene. Det var Sømsenteret i Oslo som arrangerte konkurransen, og jeg gikk på barneskolen den første gangen og i 8.klasse (tror jeg) den andre gangen.

3. Jeg har alltid hatt lyst til å bli klesdesigner. Jeg har designet klær siden jeg var liten og moren min har alltid sydd klær til meg.

4. Jeg er ikke ryddig. Jeg liker å ha det ryddig rundt meg, men jeg er ikke noe flink til å holde det ryddig selv.

5. En genser jeg gav bort i en giveaway for noen år siden havnet på teenvogue.com!

6. Jeg har blogget av og på siden 2009. Jeg lagde min første blogg på blogg.no og la ut massevis av designtegninger!

7. Jeg har slitt mye med sosial angst. Det er veeeldig borte nå, men jeg slet utrolig mye gjennom hele ungdomsskolen og videregående, og det gjorde til slutt at jeg ikke fullførte skolen.

8. Jeg leser blogger dagen lang. Jeg følger over 100 blogger på bloglovin, og det er også en del bloggere utenom som jeg leser.  Jeg elsker å se andres antrekk og hvordan de setter sammen antrekkene sine. Jeg blir mest inspirert av bloggere.

9. Det er mye jeg har lyst til å gå med, men som jeg ikke tør å bruke. Det er utrolig mange ting jeg syns er kjempekult, men som jeg ikke tør å gå med fordi det kanskje ikke er det alle andre går med. Jeg liker å skille meg ut, men ikke altfor mye.

10. Jeg har sydd i ca 3 år. Jeg hatet å sy før, og ville bare at mamma skulle sy klær til meg. Men jeg elsket å designe klær.

11. Jeg er utrolig lat. Jeg har så lyst til å ha lyst til å trene (setningen er riktig), men jeg er så lat og gidder bare ikke. Jeg skal prøve å endre på det i år!

12. Jeg tenker konstant på klær eller på hva jeg skal sy. Det er rett og slett mote som tankene mine består av.

13. Jeg må ha på vekkerklokke minst 1 time før jeg egentlig må stå opp. Jeg klarer bare ikke å våkne med en gang av alarmen min. Den pleier som regel å slumre hvert 9 minutt i 1 og en halv time før jeg står opp.

14. Jeg er ikke noe glad i søtsaker. Utenom brus. Men jeg er ikke noe glad i godteri, kaker eller is. Noen unntak fins, men det er sjeldent.

15. Jeg har en kattepus som heter Monsi. Jeg hater katter, men Monsi er den beste som fins <3

16. Jeg går ALDRI uten eyelineren min. Jeg går heller uten sminke, enn å ikke ha eyeliner. Det skjer bare ikke.

17. Jeg jobber på Glitter og elsker å være selger. Jeg elsker å selge og snakke med kunder! Jeg hadde ikke trodd jeg kunne jobbet som selger pga angsten, men jeg elsker det!

18. Jeg har hatt èn kjæreste. Som jeg er sammen med nå <3

19. Jeg har ikke klipt håret mitt på over 1 år. Noe som sikkert syns på bildene mine, hehe. Jeg har planer om å klippe VELDIG mye av håret mitt snart, men drøyer det så lenge som mulig.

20. Jeg er ekstremt mørkeredd. Jeg syns det er skikkelig ubehagelig å være alene hjemme på kvelden. Hvis kjæresten min ikke er hjemme på kvelden og jeg skal legge meg, så lar jeg heller lysene være på, enn å skru de av.

 

Dette var 20 kanskje kjedelige og uinteressante fakta om meg, men jeg har lyst til å bli litt mer personlig på bloggen. Hvis det er noe annet dere skulle ha lurt på så er det bare å spørre meg! Enten om det er i kommentarfeltet eller på mail.

#fakta #ommeg #blogg

JANUARY FAVS

Pictures from the last month

Da var vi i februar! Har satt sammen en liten collage av hva jeg har blogget om i januar. Denne måneden har jeg fått sydd meg veldig mye, og noe som topper listen er to bukser, den lange cardiganen min og peplumtoppen! Jeg elsker disse plaggene! Nå har jeg akkurat blitt ferdig med skinnjakken min, så den får dere se bilder av snart!

I denne måneden håper jeg på å få sydd meg et par jakker til! Og kanskje også begynne på litt vårplagg! Stay tuned!

#recap #januar #blogg #mote #diy #bylindajensen #sy #antrekk

IT's MY BIRTHDAY

22. Happy birthday to me <3

Q/A - WHERE I BUY FABRIC, TUTORIALS AND MOREJeg fikk en kjempekoselig kommentar som jeg tenkte jeg kunne svare på i et innlegg for resten av dere som kanskje lurer også. Jeg har fått en del spørsmål om hvor jeg handler stoff, hvordan jeg klarer å sy, om jeg kan legge ut filmer osv, så nå skal dere få svar på det i dette innlegget. 

Kommentar fra "H":
Herlig blogg, du er tidenes insperasjonsbombe :) Du lager helt villt fine klær! Når du lager klær, hvor pleier du å kjøpe stoffet? Og om det er noe sted du anbefaler å kjøpe det for å gjøre det litt billigere? :) Og hvordan pleier du å gjøre det? Kunne du ha laget en video av at du lager noe plagg? Haha, får så lyst til å lage mine egne klær når jeg ser alt du legger ut, helt til jeg kommer på at jeg ikke aner hvordan... haha :D

For det første, TUSEN TAKK! Det er utrolig koselig at noen faktisk blir inspirert av det jeg gjør og legger ut her. Jeg elsker å sy og drømmen er selvfølgelig å bli en vellykket klesdesigner, så dette varmer virkelig hjertet mitt!

Alt stoff jeg bruker til å sy handler jeg på Stoff & Stil. Jeg som bor i nærheten av Oslo handler på S&S på Alnabru, men tidligere måtte vi dra helt til Drammen for å komme til den nærmeste. S&S er veldig rimelig i forhold til andre stoffbutikker jeg vet om i Oslo. Du får også kjøpt stoff fra S&S online på www.stoffogstil.no (For å se hvor Stoff & Stil ligger i forhold til hvor du bor, klikk her). Utenom Stoff & Stil har jeg også handlet mye stoff på Grønland i Oslo. Her handler jeg ikke så ofte lenger pga at jeg må ta tog for å dra dit, når jeg bare kan kjøre bil til Alnabru. Her ligger det 3 forskjellige stoffbutikker såvidt jeg vet, og disse er også veldig rimelige! De har veldig mye "jalla"stoffer der, men også veldig mye fint!

Når jeg skal sette meg ned for å sy må jeg først og fremst vite hva jeg skal sy meg, så enten har jeg allerede en idè om hva jeg vil lage eller så surfer jeg litt på nettet for å se på bloggere, magasiner eller online butikker for å bli litt inspirert. Når jeg har valgt ut hva jeg vil sy, så må jeg ha et mønster og som regel er det moren min som har laget det til meg, men i det siste har jeg begynt å lage mine egne mønstre selv. Så klipper jeg ut alle stoffbitene jeg trenger og syr alt sammen. (For dere som ikke kan lage mønster selv, så selger de mønster på Stoff & Stil, og de dyreste koster 55kr tror jeg. Du kan også laste ned mønster fra www.burdastyle.com, hvor de koster fra ca 6 dollar)

Når det kommer til å filme eller legge ut innlegg om hvordan man kan sy, så kommer jeg dessverre ikke til å gjøre det. Men for dere som er interessert i å lære så finnes det massevis av youtubekontoer om sying, DIY og diverse og det finnes også massevis av syblogger der ute! Videoen nede er fra Meesha Booh, en jeg følger på Youtube som ofte legger ut videoer av plagg hun syr!

Håper disse svarene var til hjelp for noen av dere, og hvis det er noe mer dere lurer på så er det bare å spørre! :-)

#mote #spørsmål #svar #fashion #klesdesign #diy #sy #sydetselv #antrekk #inspirasjon

 

DIY Meesha

FOLLOW ME ON INSTAGRAM

BYLINDAJENSEN ON INSTAGRAM

Legg gjerne igjen din egen instagram så jeg kan sjekke den ut! 

hits